K pokrmu popíjíme ideálně suché červené víno. Brusinky v kombinaci s vínem dokonale ladí.
Suroviny:
2 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
3 cibule
1 kg hovězího předního
2 lžíce olivového oleje
250 ml červeného vína
300–350 ml vývaru
3 lžíce brusinek
Postup:
Mouku osolte a opepřete, přidejte maso a obalte ho v mouce. Pak ho zprudka opečete na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo krustu.
Maso přendejte na talíř a teď asi 5 minut opékejte cibuli. Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu.
Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – cca 1,5 hodiny. Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut. Podávejte s bramborovou kaší.