Použité suroviny dávají dohromady vzniknout výtečné pikantní omáčce.
Ingredience:
¼ šálku řepkového oleje
1 kuře rozporcovaného na 8 dílů (1,4–1,8 kg)
sůl a pepř
½ šálku hladké mouky
1 lžička rozmarýnu nadrobno
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 mrkev
1 kapie
1 menší cibule
2/3 šálku bílého vína
2 plechovky celých rajčat (800 g)
½ šálku černých oliv
¼ šálku kapar
1 lžíce petržele
Postup:
V pánvi rozehřejte olej. Kuře osolte a opékejte 10–12 minut dohněda a přendejte na talíř. Do pánve přidejte rozmarýn, nadrobno česnek, bobkový list, na kousky mrkev, kapii a cibuli a restujte dozlatova. Přilijte víno a za stálého míchání vařte cca 3 minuty.
Kuře vraťte zpátky do pánve, přidejte rajčata a zvolna přiveďte k varu. Duste zakryté cca 30 minut, dokud není kuře měkké. Poté pokličku sejměte a přimíchejte olivy, kapary a petržel. Hotový pokrm přendejte do servírovací mísy a přelijte omáčkou.