Křupavý koláč plný ovoce, který si můžete dát třeba jako sladkou snídani.
Příprava: 55 minut
Náročnost: *
Cena za kus: 13 Kč
Suroviny na 12 kusů
– 180 g jemných ovesných vloček
– 200 ml pomerančového džusu
– 70 g změklého másla
– 70 g třtinového cukru
– 1 lžička jedlé sody
– 1 lžíce citronové šťávy
– meruňky, jahody
Na drobenku
– 40 g jemných vloček
– 30 g másla
– 20 g třtinového cukru
Postup
1. Vločky rozmixujte a promíchejte s ostatními přísadami. Nechte 5 minut odpočívat, poté nalijte na plech s pečicím papírem.
2. Ovoce pokrájejte a rozložte na těsto. Zasypte drobenkou.
3. Pečte při 170 ºC asi 40 minut.