Suroviny:
800 g hovězí svíčkové
sůl a drcený černý pepř
olivový olej
100 g žampionů
200 ml smetany ke šlehání
3 lžíce tatarské omáčky
1 snítka rozmarýnu
400 g fazolek
1 červená cibule
Postup:
Svíčkovou rozdělíme na 4 steaky. Osolíme je, opepříme a chvíli necháme odležet. Pak je na rozpálené pánvi zprudka z obou stran opečeme.
Přendáme je do zapékací mísy s nízkým okrajem a vložíme do trouby předehřáté na 210 °C. Pečeme je 8–15 minut (podle toho, jak mají být propečené).
Vypečenou šťávu v pánvi rozředíme trochou oleje. Přidáme žampiony s nasekaným rozmarýnem a orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Krátce vaříme.
Fazolky očistíme a spaříme v osolené vroucí vodě. Prudce je zchladíme studenou vodou a necháme je okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Osmahneme ji na oleji na pánvi. Přidáme fazolky a také je orestujeme. Osolíme je, opepříme a odstavíme.
Výpek ze zapékací mísy přilijeme do žampionové omáčky. Steaky rozdělíme na talíře. Doplníme je omáčkou a fazolkami. Podáváme se šťouchanými bramborami.