Bez šťavnaté krkovičky se žádné zahradní grilování zkrátka neobejde! Základem úspěchu je především marináda, do které maso předem naložíte.
Ingredience:
4 plátky krkovice
400 g zelených fazolek
200 g slaniny
Na marinádu:
5 lžic olivového oleje
200 ml nealko piva
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička hořčice
4 stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžíce tymiánu
1 lžička oregana
Na dip:
1 lžíce medu
4 lžíce majonézy
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a pepř na dochucení
Postup:
Prošlehejte všechny ingredience na marinádu, naložte maso a nechte uležet. Steaky opečte z obou stran.
Fazolkám odříznete stopky a jednu až dvě minuty nechte přejít varem v osolené vodě. Vždy několik fazolek omotejte plátkem anglické slaniny do svazečku a pečte pět minut na grilu.
V misce si připravte medovo-hořčičný dip smícháním všech ingrediencí. Podle chuti dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.