Suroviny na 1 porci:
● 1 plátek libového hovězího masa
● 1 lžíce olivového oleje
● 3 stroužky utřeného česneku
● 1 nakrájená šalotka
● 3 nakrájené jarní cibulky
● 6 růžiček brokolice
● 150 ml vody
● 3 polévkové lžíce sójové omáčky
● ½ lžičky zázvoru
● ½ lžíce červené mleté papriky
Postup:
Rozpálíme oheň na pánvi a přidáme hovězí maso. Pečeme zhruba 6–8 minut. Jakmile bude maso hotové, přendáme ho z pánve do misky. Na stejnou pánev přidáme česnek, šalotku a jarní cibulku.
Na pánvi by mělo zůstat trošku hovězí šťávy, kterou tam před přidáním surovin ponecháme. Vaříme asi minutu za stálého míchání na střední teplotě.
Poté přidáme brokolici a vaříme dalších 5 minut. Smícháme vodu, sójovou omáčku, zázvor a mletou papriku. Směs nalijeme na pánev a mícháme další 3–4 minuty. Přidáme podle chuti pepř a sůl.
Na závěr vložíme hovězí maso a vaříme další 2 minuty, aby se chutě propojily. Podáváme s dušenou rýží nebo opékanými bramborami, pečenými v troubě na pečicím papíře.