Konečně nastává čas grilování. Čas dobrého jídla a příjemných okamžiků s nejbližšími. Není proto důležitějšího úkolu než pohostit rodinu či přátele a připravit jim gurmánský zážitek, na který budou rádi vzpomínat.
Na grilování využijte například Kuřecí prsní řízky či Kuřecí řízky stehenní bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy a úspěch máte zaručený. Na trhu najdete i oblíbená marinovaná kuřecí masa ve formě balení Family grill a Party grill.
Family grill si vždy vychutnáte ve variantě s jednou ze čtyř marinád, bylinkovou Rozemary, jemně pikantní Gurmán nebo bez přidaného oleje Brazílii a Argentinu.
Party grill balení naopak nabízí vždy dvě z oblíbených marinád dohromady, Rozemary a Gurmán či Argentina a Brazílie.
Hořčičná marináda – ingredience:
4 lžíce slunečnicového či olivového oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce kremžské hořčice
sójová omáčka
5 stroužků česneku
čerstvá bazalka
červená paprika, kari a sůl
Postup:
Nejprve si všechny ingredience vyskládejte na pracovní plochu. Nasekejte čerstvou bazalku nadrobno a utřete 5 stroužků česneku.
Připravte si misku, do které postupně smíchejte olej, kečup, hořčici a přidejte bylinky a koření, utřený česnek a dle chuti přidejte sójovou omáčku.
S připravenou zálivkou potřete kuřecí maso a nechte pár hodin, nejlépe přes noc v marinádě. Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.