Místo křehkého těsta můžete použít i hotové těsto na pizzu.
Ingredience: 500 g listového těsta, 15 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 6 menších sladkých cibulí, nakrájených na půlkolečka, 1 lžíce tmavého cukru, 1 lžíce balsamikového octa, 250 ml kysané smetany, 120 g modrého sýra, rozdrobeného, 6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky, sůl a pepř, pár snítek tymiánu
Postup: V pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přisypejte cibuli, osolte a opékejte 20 minut, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Vmíchejte balsamikový ocet.
Na pánvičce nechte do křupava vypéct slaninu. Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto rozválejte na 2 stejné pláty. Smíchejte smetanu a modrý sýr, osolte a opepřete. Rozdělte na čtverce, navrch dejte cibuli, slaninu a tymián. Pečte 15 až 18 minut.