Pochutnejte si na vynikajících lasagních, tentokrát v bezmasé verzi.
Příprava: 80 minut
Náročnost: ***
Cena za porci: 28 Kč
Suroviny na 6 porcí:
– 12 plátků lasagní
– 50 g parmezánu
Na náplň:
– 500 g baby špenátu
– 1 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku
– 200 g ricotty
Na omáčku:
– 700 ml mléka
– 50 g másla
– 50 g parmezánu
– 50 g hladké mouky
– sůl, pepř
– nastrouhaný muškátový oříšek
Postup:
1. Do rozehřátého másla vsypte mouku a připravte jíšku. Po minutě vmíchejte mléko a přiveďte k varu. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmíchejte strouhaný parmezán.
2. Plátky česneku opečte na oleji. Přidejte propraný špenát a poduste doměkka. Vmíchejte ricottu.
3. Lasagne připravte podle návodu. Na dno vymazaného pekáčku rozložte 3 pláty lasagní, dejte bešamel, špenátovou směs a opakujte. Povrch posypte parmezánem. Pečte 50 minut při 180 ºC.