Jednoduchá česká verze světového dezertu. Věřte, že každá návštěva si pochutná.
Příprava: 25 minut + chlazení
Náročnost: **
Cena za porci: 11 Kč
Suroviny na 10 porcí
– 500 g měkkého tvarohu
– 1 šlehačka
– šťáva z 1 citronu
– 6 plátků želatiny
– 150 g cukru
– 1 vanilkový cukr
– dlouhé piškoty
– 250 ml mléka
– rum podle chuti
– kakao nebo nastrouhaná čokoláda
Postup
1. Želatinu namočte. Tvaroh, vanilkový cukr, krystal cukr a citronovou šťávu rozšlehejte.
2. Želatinu vyždímejte, rozpusťte ve vlažném mléce a zamíchejte do tvarohu. Lehce vmíchejte našlehanou šlehačku.
3. Do formy střídavě dávejte v mléce a rumu namočené piškoty a tvaroh. Posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou a dejte na 4 hodiny do lednice.