Suroviny na 4 porce:
● 8 strouž. česneku (plátky)
● 2 červené chilli papričky
● 2 lž. sečuánského pepře
● 200 g krůtího masa
● olej
● 2 červ. a 2 žluté papriky
● 2 pak choi (brukev) nebo 2 bílé ředkve
● 2 lž. sójové sezam. omáčky
● 1 bal. klasických čínských vaječných nudlí
Postup:
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a naložíme do sezamového oleje a přidáme lžíci sójové omáčky. Odložíme stranou
do lednice. Na pánvi wok na oleji osmahneme dozlatova na plátky nakrájený česnek spolu s nadrobno nasekanou chilli papričkou. Přidáme asi lžíci sečuánského pepře (dle chuti) a na proužky nakrájené papriky. Lehce orestujeme a přidáme celou mističku s masem a olejem.
Smažíme celou směs, až bude maso hotové a papriky změklé, a na závěr přidáme na proužky nakrájený pak choi. Ztlumíme oheň a celou směs podusíme, až pak choi změkne. Nakonec můžeme podlít vodou podle toho, jak moc máme rádi šťávu z masa. Přidáme vařené nudle, promícháme a servírujeme na talíř.