Suroviny na 4–6 porcí:
● 120 g krůtí šunky
● 1 střední cibule
● 4–6 strouž. česneku
● 2 lžič. lístků tymiánu
● 2 lž. olivov. oleje
● 45 g bezlepk. oves. vloček
● 125 ml plnotučného mléka
● 3 lž. worcesterské omáčky
● 8 lžic kečupu
● 1 vejce
● 2,5 lžičky soli
● 1 kg mletého krůtího masa
● čerstvě mletý černý pepř
Postup:
1. Šunku nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Vsypeme vše do mixéru typu kutr nebo na smoothie, přidáme lístky tymiánu a rozmixujeme najemno, ale ne do konzistence pasty.
V pánvi zahřejeme na mírném stupni olej a směs opékáme 6–8 minut, až začne hnědnout a vonět. Necháme zchladnout.
2.Mezitím promícháme ve velké míse vločky, mléko, worcesterskou omáčku, 2 lžíce kečupu, vejce a sůl a opepříme podle chuti. Přidáme vychladlou směs a mleté krůtí maso a dobře promícháme.
Směs se může zdát dost vlhká, ale v troubě zpevní. Troubu předehřejeme na 190 °C. Z masové směsi vytvarujeme váleček, dáme do pekáče, potřeme zbylým kečupem a pečeme 45 minut dotmava. Do spodní části trouby vložíme pekáček s vodou, aby se sekaná pekla v páře.