Pečené, obalované, soté, šťavnaté steaky, a nebo dušené. Krůtí maso lze upravovat mnoha způsoby a nic nepřijde nazmar. Kromě hlavního chodu se jemné maso hodí i do salátů, omáček a polévek.
Špízy s rajčátky a paprikovým dipem
Suroviny na 4 porce:
● 500 g prsních řízků
● 200 g cherry rajčátek
● 2 velké cibule
● 300 g slaniny nebo špeku
● hrst hladkolisté petržele
● olivový olej
● dle potřeby sůl
● čerstvě namletý pepř
Na dip:
● 200 ml zakysané smetany
● 2 lžičky uzené papriky
● 2 stroužky česneku
● podle chuti sůl
● čerstvě namletý pepř
Postup:
Slaninu nakrájíme na širší plátky, cibuli rozkrájíme na čtvrtiny a rozdělíme na jednotlivé plátky. Na kostičky nakrájíme krůtí maso, osolíme ho a opepříme. Na špejle napícháme nakrájené ingredience a rajčata dle chuti.
Špízy zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril. Mezitím smícháme všechny ingredience potřebné na dip,který osolíme a opepříme. Špízy podáváme s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželí.