Suroviny na 1 ks:
160 g másla
4 vejce
300 g mouč. cukru + na posypání
300 g hl. mouky
0,1 l čerstvého mléka
½ kypřicího prášku
kůra z poloviny citronu
máslo a hrubá mouka na vymazání formy
Postup:
Máslo, 4 žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme mléko a mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva a strouh. citronovou kůru. Na závěr zlehka vmícháme 4 bílky vyšlehané dotuha. Těsto vlijeme do formy na beránka vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou.
Pečeme 45 minut při teplotě 180 °C. Zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíme špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový. Upečeného, trochu zchladlého beránka vyklopíme a pocukrujeme.