Připravte tuto lahůdku k nedělnímu rodinnému obědu.
Příprava: 70 minut
Náročnost: ***
Cena za porci: 32 Kč
Suroviny na 6 porcí
– 400 g těstovin na lasagne
Na ragú
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 1 lžíce olivového oleje
– 500 g mletého hovězího masa
– 250 g rajčat
– 2 lžíce rajského protlaku
– 2 lžíce bílého suchého vína
– 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
– sůl, pepř
Na bešamel
– 50 g másla
– 50 g hladké mouky
– 600 ml mléka
– ½ lžičky mletého muškátového oříšku
– 140 g čedaru
Postup
1. Cibuli a česnek osmahněte. Přidejte maso a vařečkou ho od sebe oddělte. Přidejte pokrájená rajčata, rajský protlak a víno. Osolte a opepřete a povařte 25 minut. Vmíchejte bazalku.
2. V hrnci rozpusťte máslo. Vmíchejte mouku a postupně mléko. Ochuťte muškátovým oříškem a vmíchejte nastrouhaný sýr.
3. Lasagne uvařte podle návodu. Dno pekáčku pokryjte boloňskou omáčkou. Dejte bešamel a zakryjte plátky lasagní. Vrstvy opakujte. Pečte při 180 °C asi 35 minut.