Ke slavnostnímu velikonočnímu obědu je krůtí roláda ideální volbou.
Příprava: 75 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 48 Kč
Suroviny na 4 porce
– 650 g krůtích prsou
– 120 g anglické slaniny
– 100 g vepřové šunky
– 1 pórek
– 200 ml bílého vína
– 1 lžíce plnotučné hořčice
– 3 lžíce mraženého zeleného hrášku
– hrst pažitky
– sůl, pepř
Postup
1. Krůtí prsa naklepte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.
2. Na pánvi orestujte nakrájený pórek a slaninu. Přidejte hrášek a směs okořeňte.
3. Na pláty masa dejte šunku, doprostřed směs z pánve a zamotejte. Upevněte nití a osolte. Roládu na prudkém ohni zatáhněte a pak vložte do pekáče. Zalijte vínem a pečte při 170 ºC asi 60 minut.