Velikonoční quiche se zelím, vejci, slaninou a zakysanou smetanou.
Příprava: 50 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 13 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
– 200 g hladké mouky
– 100 g změklého másla
– 1 vejce
– 100 ml vody
– špetka soli
Na náplň
– 400 g kysaného zelí
– 4 vařená vejce
– 1 cibule
– 3 stroužky česneku
– 100 anglické slaniny
– 200 g zakysané smetany
– 200 g lučiny
– snítka kopru a petrželky
Postup
1. Mouku, máslo, vodu, vejce a sůl smíchejte a vypracujte těsto. Těsto vložte do formy s pečicím papírem.
2. Zpěňte cibuli se slaninou, přidejte zelí a duste 15 minut. Lučinu rozmíchejte se zakysanou smetanou, osolte, přidejte rozmačkaný česnek, kopr a petrželku.
3. Na těsto dejte vrstvu zelí a poté smetany s lučinou. Do náplně zatlačte půlky vajec. Pečte 25 minut při 180 ºC.