Rychlý perník s povidly a citronovou polevou, na kterém si pochutná celá rodina.
Příprava: 40 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 6 Kč
Suroviny na 24 porcí
Na těsto
– 6 vajec
– 280 g pískového cukru
– 1 prášek do perníku
– 1 vanilkový cukr
– 130 ml mléka
– 110 ml oleje
– 300 g hladké mouky
– 2 lžíce kakaa
– 2 lžičky skořice
– 2 lžíce rumu
– 60 g nastrouhaných vlašských ořechů
– povidla
Na polevu
– 2 bílky
– citronová šťáva
– moučkový cukr
Postup
1. Žloutky ušlehejte do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte olej, kakao, ořechy a mléko. Na střídačku přidávejte mouku a vyšlehaný sníh z bílků. Nakonec vmíchejte rum a skořici. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu. Pečte při 180 ºC asi 30 minut.
2. Vychladlý perník rozkrojte, slepte povidly a polijte polevou, kterou připravíte ušleháním bílků s cukrem a citronovou šťávou do požadované hustoty.