Máte rádi Irsko? Pokud ano, slyšeli jste už o irském hrnci? Tento recept prostě musíte vyzkoušet.
Ingredience: 600 g vepřového masa, 600 g brambor, 2 velké mrkve, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, sůl, tymián, drcený bobkový list, 2 hrnky vývaru, 1 lžíce sádla
Postup: Brambory, mrkev a cibuli nakrájejte na plátky, maso na kostky a česnek nadrobno. Zapékací mísu vymažte sádlem. Brambory rozdělte na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.
Na dno mísy dejte jednu třetinu brambor, lehce osolte a posypejte tymiánem. Na brambory dejte polovinu cibule, pak polovinu masa, posypejte polovinou česneku. Osolte, poprašte bobkovým listem a posypejte polovinou mrkve.
Vše zopakujte. Poslední vrstvu tvoří brambory. Všechno zalijte vývarem a přiklopte. Pečte pomalu 2–3 hodiny. Tekutina by se měla vsáknout.