Chuť kysaného zelí ve smetanové omáčce je zkrátka jedinečná. Tento pokrm si zamiluje každý.
Ingredience: 900 g vepřového plecka, 2 lžičky mleté sladké papriky, 450 g kysaného bílého zelí, 1 ks bílé cibule, 180 ml smetany, 100 g másla, sůl a pepř, bobkový list, polohrubá mouka, 200 ml vody
Postup: Kysané zelí propláchněte studenou vodou, pokrájejte ho na kousky. Polovinu másla rozpusťte v kastrolu a osmahněte na něm nadrobno pokrájenou cibulku.
Mezitím si nakrájejte maso na kostky, osolte a opepřete. Když cibulka začne zlátnout, přidejte k ní maso. Osmahnuté maso zasypejte mletou paprikou, podlijte trochou vody a přidejte bobkový list.
Zvolna duste tak dlouho, až změkne. Na posledních 10 až 15 minut přidejte k masu zelí, zbytek másla a poduste. Hotový guláš zahustěte trochou mouky a ještě pár minut povařte. Nakonec přidejte smetanu.