Pro oslavence připravte vynikající dvoubarevnou roládu s lahodným krémem.
Příprava: 30 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 23 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
– 4 velká vejce
– špetka soli
– 100 g krupicového cukru
– 130 g hladké mouky
– holandské kakao dle potřeby
Na krém
– 500 g mascarpone
– 200 g kaštanového pyré
Postup
1. Z bílků a soli ušlehejte sníh, přidejte 30 gramů cukru. Postupně přimíchejte žloutky, hladkou mouku a nakonec zbylý cukr. Vyšlehejte, do jedné třetiny těsta přidejte kakao.
2. Těsto lijte na plech s pečicím papírem do pruhů – světlé pruhy a tmavé. Pečte při 180 ºC asi 7 minut. Korpus srolujte i s papírem a nechte vychladnout.
3. Mascarpone vyšlehejte s kaštanovým pyré. Plát rolády potřete a opět srolujte.