Suroviny na 4–6 porcí:
● 2 vepřové panenky (asi 500 g)
Na marinádu:
● 40 ml sójové omáčky
● 1 lžíce rýžového octa
● 2 lžíce sezamového oleje
● 2–3 cm čerstvého zázvoru
● ½ lžičky drceného chilli
● 1 lžíce cukru krystal
● jarní cibulka k podávání
Postup:
1. Smícháme všechny přísady na marinádu – sůl už nepřidáváme, sójová omáčka je slaná dost. Obě panenky na dvě hodiny nebo lépe na noc naložíme do marinády. Půl hodiny před grilováním je vyndáme z lednice.
2. Rozpálený rošt grilu potřeme olejem a maso grilujeme ze všech stran přibližně 5 minut. Hotové ho sejmeme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočívat. Nakrájíme ho na plátky a podáváme se salátem.