Hledáte možnost jak upravit krevety? Vyzkoušejte krevetový špíz na grilu.
Příprava: 15 minut + 30 minut marinování
Náročnost: *
Cena za porci: 110 Kč
Suroviny na 4 porce
– 500 g čerstvých krevet
– 2 až 3 plátky čerstvého ananasu
Na marinádu
– 1 chilli paprička
– 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
– 2 stroužky česneku
– 1 jarní cibulka
– 1 lžíce mletého nového koření
– sůl, pepř
– 1 lžíce třtinového cukru
– 2 lžíce bílého vinného octa
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce oleje
– kůra a šťáva z limetky
Postup
1. Všechny přísady na marinádu rozmixujte. Ponořte do ní krevety a nechte 30 minut marinovat.
2. Krevety a kostky ananasu napichujte střídavě na špízy a grilujte na středně vysokém žáru asi 2 až 3 minuty z každé strany.