Máme pro vás recept na výbornou bramboračku. Můžete ji směle podávat iá jako hlavní chod!
Suroviny na 4 porce:
0,8 l vývaru
4 velké brambory
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka červených fazolí
1 malá plechovka hrášku
3 nastrouhané mrkve
1 lžička sušené cibule
1 lžička drceného česneku
2 lžičky oregana
½ lžičky bazalky
čerstvé bylinky
sůl
Postup:
Všechny přísady přidáme do vývaru ve velkém hrnci a na mírném plameni necháme vařit minimálně hodinu a půl.Na talíři můžeme posypat strouhaným parmezánem. Podáváme s čerstvou ciabattou. Čím déle budete polévku vařit, tím víc se uvolní a promíchají chutě.
V Itálii, odkud pochází, vaří tuto polévku třeba celý den a pochutnají si na ní místo večeře.