Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí.
Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.
Jacket potato je super jednoduchým, a přitom cool pokrmem. Jde vlastně o plněné brambory, které můžete napěchovat v podstatě jakoukoli směsí, kterou vám zásoby v lednici a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney.
Ingredience na brambory:
4 velké brambory
100 g nastrouhané goudy
čerstvá rukola dle chuti
kečup Otma Gurmán
Ingredience na chutney:
1 lilek
3 malé červené papriky (kapie)
1 červená cibule
3 lžíce pikantního kečupu
2 lžíce olivový olej
sůl
1 lžíce balsamico
Postup:
Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké, tedy cca 20 minut, během nichž si připravíte chutney.
Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu nebo v troubě, poté je dáte do sáčku nebo na talíř, který zafreshujeme fólií, aby se zapařily.
Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat, nakonec přidejte kečup a balsamico. Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril.
Naplňte je chutney a posypejte sýrem. Nechte je na grilu, dokud se sýr nerozpustí a brambory nechytnou trochu barvy. Nakonec ozdobte rukolou a pokapejte kečupem.