Tyto vaječné pochoutky můžete podávat jako chuťovku s rukolou, ale i jako netradiční přílohu.
Ingredience: 3 velké brambory, 1 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 1 červená paprika, 6 vajec, sůl a pepř, rukola k podávání
Postup: Brambory několikrát propíchejte vidličkou a dejte na 10 minut do mikrovlnné trouby na nejvyšší stupeň.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte je asi na 1 cm velké kostky. Na pánvi
rozehřejte olej, přidejte cibuli a smažte pár minut, dokud nezměkne, potom přidejte brambory a smažte je bez míchání, dokud nezhnědnou.
Do pánve přidejte papriku a při střední teplotě opékejte dalších asi 5 minut.
Vajíčka rozbijte v misce a vidličkou je lehce našlehejte. Dobře je osolte. Směs cibule a brambor rozdělte do zapékacích misek a opatrně nalijte našlehaná vajíčka. Můžete pro usnadnění dát na dno pečicí papír.
Pečte v troubě asi 20 minut, dokud se směs nenafoukne a nebude na povrchu zlatavá. Potom košíčky opatrně nožem odřízněte z misek a vyndejte. Podávat můžete horké nebo studené se salátovými listy.