Suroviny: 3 vejce 4 žampiony kousek másla sůl a pepř 1 hrst hladkolisté petržele olej
Postup: Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a krátce je orestujeme dozlatova v pánvi na kousku rozehřátého másla. Osolíme, opepříme, přimícháme k nim nasekanou petrželku a dáme je stranou.
Do misky vyklepneme vejce, osolíme je, opepříme a vyšleháme. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kousek másla. Když začne máslo pěnit, nalijeme do pánve rozšlehaná vejce.
Vidličkou začneme míchat omeletu ode dna a pánví neustále potřásáme. Po 20 vteřinách, když začnou vejce tuhnout, ale na povrchu jsou ještě řídká, je přestaneme míchat.
Posypeme je připravenými žampiony a vidličkou přehneme jeden okraj omelety do středu. pak omeletu zabalíme, vyklopíme na talíř a ihned podáváme