1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 lžička prášku do pečiva 250 g měkkého tvarohu ve vaničce 1 vejce 1 jablko a hruška 100 g másla
Postup: Smícháme v míse mouku, cukr a prášek do pečiva.
Tvaroh rozmícháme s vejcem. Jablko a hrušku zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Formu vymažeme trochou másla. Nasypeme do ní vrstvu moučné směsi. Na ni rozprostřeme tvaroh.
Na tvaroh opět nasypeme vrstvu moučné směsi (asi dvě hrsti si necháme stranou na drobenku). Na vrstvu moučné směsi naskládáme plátky másla. Kousek másla přidáme ke zbylé moučné směsi a prsty zpracujeme drobenku. Na vrstvu másla naskládáme jablka a hrušky. Na ně rozdrobíme drobenku ze zbylé moučné směsi a másla.
Pečeme při 180 °C asi 35 minut dozlatova.