Vyzkoušejte chutný recept z pořadu Kolotoč v kuchyni, který moderuje Radek Kuchař a můžete ho sledovat na TV Barrandov každé úterý a čtvrtek od 20:15. Pochutnejte si na šafránovém rizotu s krevetami.
Příprava pokrmu není náročná, a pokud k vám dorazí hosté, zaručeně se před nimi blýsknete.
Přísady:
90 g másla, 1 cibule, 300 g rýže, 200 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, voda, na špičku nože trochu šafránu, sůl, olivový olej, 20 – 30 krevet, 4 stroužky česneku, šťáva z 1 citronu, 250 ml smetany, mletý pepř
Postup:
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji a na rozpáleném másle osmahneme do jemně zlatavé barvy. Poté vmícháme propláchnutou rýži a orestujeme. Následně ji podléváme po troškách vínem a vývarem tak, aby byla rýže stále zakrytá.
Vše stále promícháváme, dokud rýže nezměkne. Osolíme a přidáme šafrán. Očištěné krevety osmahneme na oleji. Poté přidáme drcený česnek, citronovou šťávu a smetanu. Vše osolíme a opepříme. Vzniklou směs krátce povaříme. Krevety vmícháme do rýže a podáváme.