Suroviny na 4 porce:
300 g vepřové krkovice (nebo dvě kuřecí prsa)
600 g rajčat
1 balíček těstovin
4 mrkve
2 kostky masového vývaru
4 stroužky česneku
4 lžíce másla
špetka černého mletého pepře
špetka soli
parmezán na posypání
snítka bazalky či petrželka na zdobení
Postup:
Máslo v kastrůlku rozehřejeme, přidáme drcený česnek. Přilijeme masový vývar z kostek a přivedeme k varu. Vepřové či kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Dáme na 5 minut do vroucí vody povařit. Kastrol odstavíme a necháme maso vychladnout.
Do vývaru nasypeme nasekanou mrkev, přidáme šálek vody. Přivedeme k varu a vaříme dalších 5 minut. Přidáme spařená oloupaná a rozmačkaná rajčata i se šťávou a dusíme 40–45 minut, než bude mrkev měkká.
Směs necháme vychladnout. Poté ji v mixéru rozmixujeme na hladké pyré. Přidáme maso, osolíme, opepříme. Těstoviny uvaříme „na skus“. Slijeme a horké vmícháme do mrkvového pyré s kuřecím masem. Podáváme posypané parmezánem a čerstvou bazalkou (petrželkou).