Přípravu roastbeefu nesmíte uspěchat! Dáte-li mu čas a péči, můžete se těšit na takový roastbeef, jaký jste ještě nikdy nejedli, a vzpomínat na jeho chuť ještě dlouho.
Ingredience 500 g hovězího válečku, 300 ml masového vývaru, 30 g sádla, 30 g másla, 150 ml vývaru, sůl, pepř
Postup: Maso vcelku osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle ze všech stran osmahneme.
Maso se musí zatáhnout – vytvoří se taková krustička, která nepustí šťávu. Váleček přendáme do pekáčku, trochu podlijeme polovinou vývaru a dáme péct do předehřáté trouby a pečeme asi 2,5 hodiny. Občas maso podlijeme a dolijeme tak zbytek vývaru.
Krátce před dopečením přidáme máslo. Roastbeef je hotový, když při zmáčknutí hezky zapruží a neteče z něj krev.