Máte rádi králičí maso a chtěli byste si ho připravit trochu jinak, než jak jste zvyklí? Pak je tu pro vás osvědčený recept zpěváka Petra Kotvalda, stálice populární scény.
Ingredience:
4 králičí stehna, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 8 malých špalíčků anglické slaniny do délky 2 cm, 250 g cherry rajčat, 400 ml vývaru, 4 jarní cibulky, 1 lžička drceného kmínu, 30 g másla, 800 g brambor, čerstvý rozmarýn, 2 lžíce nasekané pažitky, sůl, pepř
Postup: Opraná a osušená králičí stehna nejdříve prošpikujeme slaninou, nasolíme je, podle chuti opepříme, posypeme kmínem a vložíme do zapékací nádoby.
Naneseme na ně prolisovaný česnek, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky másla a přidáme malé snítky rozmarýnu. Stehna podlijeme vývarem, přiklopíme je a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi tak 45 minut, pak je odklopíme a pečeme dalších 30 minut.
Podléváme vývarem. Pak už jen přidáme cherry rajčátka i se stonkem a pečeme ještě 15 minut.