Cizrnová pomazánka chutná skvěle s čerstvým pečivem i kukuřičnými nachos.
Suroviny – 250 g suché cizrny – 1 vařená červená řepa – 50 ml vody z vařené řepy – 200 ml olivového oleje – 3 lžíce tahini pasty – šťáva z jednoho citronu – 3 stroužky česneku – sůl, pepř – 2 lžičky mletého římského kmínu – hrst nasekaných vlašských ořechů – čerstvý kopr
Postup
1. Cizrnu naložte přes noc do vody. Pak vodu slijte, zalijte novou a vařte asi 60 minut.
2. Cizrnu vložte do robotu. Přidejte olivový olej, nakrájenou červenou řepou, vodu a pořádně rozmixujte. Přidejte tahini, šťávu z citronu, česnek a dále mixujte. Hummus dochuťte římským kmínem, solí a pepřem.
3. Hummus podávejte s koprem a ořechy.