Suroviny: 10 větších květů černého bezu několik lístků čerstvé máty 2 citrony 250 g sušené třtinové šťávy ½ lžičky sušeného droždí pomeranč na ozdobu
Postup: Neoprané květy vložíme do čisté čtyřlitrové sklenice spolu s mátou.
Citrony omyjeme, nakrájíme i s kůrou na plátky a přidáme do sklenice. Ve větším hrnci rozmícháme sušenou třtinovou šťávu v 3 l vlažné vody. Nálev přelijeme do sklenice s květy, posypeme droždím a zlehka na povrchu zamícháme.
Zakryjeme plátýnkem, stáhneme gumičkou a necháme na teplém místě kvasit nejméně 2 dny, ne však na přímém slunci.
Limonádu slijeme přes jemné sítko nebo látku. Servírujeme dobře vychlazené nebo s kostkami ledu ozdobené plátky citronu, pomeranče a lístky máty..