Suroviny: 500 g jahod 2 – 3 lžíce balzamikového octa (nemusí být) 125 ml javorového sirupu 250 ml konzerva kokosového mléka nebo smetany 1 lžička vanilkového extraktu nebo cukru špetka soli Postup: Předehřejeme troubu na 200 °C.
Jahody narovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme je balzamikovým octem. Pečeme 20 minut doměkka. Necháme trochu vychladnout na plechu, pak jahody i s vypečenou šťávou vsypeme do misky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Jahody a polovinu javorového sirupu dáme do mixéru a několika pulsy promixujeme, aby zůstaly malé kousky jahod. V jiné misce smícháme kokosové mléko se zbytkem javorového sirupu, vanilkovým extraktem a solí, dosladíme vanilkovým cukrem.
Krém přilijeme do mixéru k jahodám, promixujeme a směs rozdělíme do formiček na nanuky. Zamrazíme.