Suroviny na 4 porce:
50 g dlouhých piškotů
18 cl smetana ke šlehání
250 g tvaroh
250 g mascarpone
10 cl pomerančová šťáva
podle chuti vanilka
pomerančová kůra
2 lžíce cukru
300 g jahod
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce koňaku
Postup:
Tvaroh, mascarpone, část šťávy a kůru z pomeranče smícháme s cukrem, přidáme trochu vanilky. Poté po částech opatrně vmícháme vyšlehanou smetanu. Umyté jahody dáme do mixéru s cukrem, koňakem a pomerančovou šťávou.
Připravíme si 2litrovou nádobu. Přibližně půlku piškotů dáme na dno, zalijeme polovinou jahodové směsi, až poté přidáme polovinu tvarohového krému. Uhladíme a postup opakujeme. Piškoty, jahody, mascarpone.
Italské jahodové tiramisu dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit, poté dozdobíme kousky jahod.