Suroviny: 8 malých brambor 250 g zelených fazolek 150 g cherry rajčat na větvičce 2 lžíce olivového oleje sůl 4 vejce 1 balení mix salátů a listy červené řepy Zálivka:
150 ml olivového oleje 3 lžíce citronové šťávy 2 lžíce nasekaného kopru ½ lžičky soli čerstvě mletý pepř ½ lžičky chilli vloček
Postup: Předehřejeme troubu na 200 °C.
Brambory dáme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme 15–20 minut. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Z fazolek odkrojíme stonky, opláchneme. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem spolu s cherry rajčaty.
Zastříkneme olivovým olejem a mírně osolíme. Vložíme do trouby na 10 minut. Vyjmeme rajčata, fazolky otočíme a pečeme dalších 10 minut. Vejce uvaříme natvrdo. Připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí.
Na talíře rozložíme salát, přepůlené brambory a vajíčka, na stranu pak rajčata a nakonec fazolové lusky. Zakapeme zálivkou.