Čas grilování, posezení s přáteli na terase či zahradě je tady. Pokaždé se chceme blýsknout něčím novým. Pokud nemáte zkušenost s krevetami, tak neváhejte a vyzkoušejte tento recept.
Ingredience: 200 g krevet, 5 lžic olivového oleje, 1 citron, 1 až 2 snítky tymiánu, 1 až 2 snítky rozmarýnu, sůl S zelený salát nebo směs salátů na ozdobu
Na chilli omáčku: S 3 lžíce olivového oleje S 2 stroužky česneku S cibule S sušené nebo čerstvé chilli papričky
Postup: Dobré krevety začínají správnýmnákupem.Nejlepší jsou pochopitelně ty čerstvé. Krevety opláchneme, osušíme a naložíme na hodinu do marinády z oleje, nasekaných bylinek, citronové šťávy.
Trochu si jí ještě necháme na pokapání přílohy a lehce osolíme.Směs občas promícháme. Necháme odležet. Mezitím si připravíme ostatní.
V pánvi rozpálíme tři lžíce oleje, vložíme krevety a asi čtyři minuty je z obou stran orestujeme, pak je vyjmeme a dáme na chvíli do tepla.Do horkého oleje přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený nebo prolisovaný česnek, chilli, trochu marinády a necháme lehce zpěnit.
Pak ihned odstavíme. Krevety na talíři přelijeme chilli omáčkou nebo ji dáme do mističky, kde si krevety namáčíme.Podáváme s natrhanými listy salátu, který ještě pokapeme citronem a olivovým olejem. Přikusovat můžeme pečenou bagetku.