Suroviny na 4 porce:
ledový salát
4 rajčata
4 papriky bílé
6 ředkviček
2 řapíky celeru
2 feferonky
hrst lístků rukoly
2 červené cibule
menší celer
2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
olivový olej
sezamová semínka
pepř, bazalka, oregano, yzop
Postup:
Připravíme velkou mísu na saláty a postupně přidáváme nakrájený ledový salát, papriky, rajčata, ředkvičky a cibuli. Dále na jemno nakrájenou feferonku (včetně semínek). Poté tuňáka z konzervy.
Celer nakrájíme na hranolky nebo proužky a opražíme do křupava na pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme do salátu – s co nejméně olejem z pánve. Nakonec přidáme lísky rukoly, ochutíme kořením a lžící olivového oleje a posypeme sezamovými semínky.