Suroviny: 4 makrely (každá cca 350 g) 2 stroužky česneku 1 snítka tymiánu a meduňky 1 čajová lžička mořské soli černý pepř olivový olej
Postup: Makrely omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Vysušíme papírovým ubrouskem a prokrojíme.
Oloupeme česnek a do každé makrely vložíme jednu polovinu stroužku česneku, dva lístky tymiánu a čtyři až šest lístků meduňky. Okořeníme vnitřek makrel mořskou solí a čerstvě umletým pepřem. Grilování si usnadníme použitím grilovacích kleští na ryby.
Než ryby vložíme dovnitř, potřeme kleště olivovým olejem. Makrely jsou hotovy zhruba po patnácti minutách na grilu (pravidelně obracíme). Jako přílohu doporučujeme v alobalu pečené brambory s tzatziki, čerstvý farmářský chléb a olivy.
.