Suroviny: 20 výhonků zeleného chřestu (500 g) 2 lžíce sezamového nebo olivového oleje 1 lžíce sójové omáčky 1 stroužek česneku 2 lžíce sezamových semínek, sůl a pepř
Postup: Chřest nejprve omyjeme, poté z každého výhonku odřízneme zdřevnatělé konce.
Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchneme výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích. Nyní si připravíme marinádu. V misce smícháme sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka.
Marinádou potřeme chřest z obou stran a poté ho taktéž z obou stran osolíme a opepříme. Na středně rozpáleném grilu opékáme chřest z obou stran 4–5 minut. Při opékání ho marinádou průběžně potíráme. Po opečení ihned podáváme.