Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené v troubě jsou klasika, která nikdy nezklame.
Suroviny na 4 porce – 500 g těstovin (penne) – sůl, pepř – 200 g strouhaného čedaru – 200 g strouhaného eidamu – 6 lžic másla – 3 lžíce hladké mouky – 1 bobkový list – 600 ml mléka – 1 lžička mleté sladké papriky – 1 vejce – tuk a strouhanka na formu
Postup
1. V hrnci rozehřejte polovinu másla. Přisypte mouku a umíchejte jíšku. Zalijte mlékem, přidejte bobkový list, papriku, a povařte 10 minut.
2. Vyjměte bobkový list. Vejce rozšlehejte a vmíchejte do omáčky. Přimíchejte 300 g sýra. Osolte a opepřete.
3. Těstoviny uvařte al dante a promíchejte s omáčkou. Přendejte do zapékací formy, posypte zbylým sýrem, pokapejte zbylým rozpuštěným máslem a dejte zapéct na 30 minut do trouby.