Vyzkoušejte vynikající kořeněné kuličky z mletého masa s rajskou omáčkou.
Suroviny na 4 porce
Na kuličky – 500 g mletého masa – 2 vejce – 3 lžíce hladké mouky – 2 lžíce strouhanky – 3 stroužky česneku – sůl, pepř – mletá paprika – majoránka – olej na smažení
Na omáčku – 1 cibule – 5 lžic olivového oleje – 2 stroužky česneku – 1 plechovka loupaných rajčat – 1 l masového vývaru – 8 kuliček nového koření – 8 kuliček pepře – 3 bobkové listy – 300 g rajského protlaku – 1 lžíce cukru – sůl
Postup
1. V hrnci na olivovém oleji osmahněte cibuli. Přidejte nasekaný česnek a loupaná rajčata a zalijte vývarem. Osolte, přidejte koření a vařte 20 minut.
2. Maso smíchejte s vejcem, moukou, strouhankou, lisovaným česnekem a kořením. Ze směsi tvarujte kuličky, které opečte na oleji.
3. Z omáčky vyndejte celé koření a rozmixujte ji. Vmíchejte protlak a cukr, a opečené koule. Podávejte nejlépe s těstovinami.