Suroviny na korpus: 100 g másla 150 g špaldové jemně mleté mouky 50 g ovesných vloček jemných nebo mixovaných 2 lžíce třtinového cukru ½ lžičky soli
Náplň: 500 g měkkého tučného tvarohu 6 lžic třtinového cukru 2 lžičky agar-agaru kůra z jednoho citronu 100 ml citronové šťávy 3 vejce
Na ozdobu: 2−3 kiwi 2,5 g agar-agaru 2 dl vody 50 ml citronové šťávy cukr podle chuti
Postup: Z másla změklého při pokojové teplotě, mouky, ovesných vloček, třtinového cukru a soli zpracujeme těsto, necháme půl hodiny odležet a vyplníme jím dno formy vyložené pečicím papírem, dobře umáčkneme, dáme při 170 °C předpéct na 10 minut.
Měkký tvaroh vyšleháme s cukrem, agar-agarem, citronovou kůrou, šťávou a vejci dohladka. Tvarohovou směs nalijeme na předpečený korpus a dopečeme při 170 °C ještě asi 35 minut.
Na hotový a zchladlý moučník naskládáme kolečka kiwi a zalijeme připraveným agar-agarem.
Agar-agar přidáme do kastrůlku s vodou a citronovou šťávou, minutu povaříme. Odstavíme a za stálého míchání necháme prochladnout a vlažný nalijeme na dort. Necháme ztuhnout a uchováme v lednici..