Rychlá zeleninová polévka s domácími knedlíčky je oblíbená nejen u dětí.
Suroviny na 4 porce – 1 balení mražené zeleniny (zelené fazolky, mrkev, hrášek, atd.) – 2 větší brambory – petrželka – 1,2 l vývaru – olej – sůl
Na knedlíčky – 1 kostka droždí – 1 vejce – strouhanka – sůl – muškátový oříšek – máslo
Postup
1. Na trošce oleje orestujte zeleninu. Zalijte vývarem, přidejte nakrájené brambory, osolte a dejte vařit.
2. V kastrůlku rozpusťte lžíci másla. Přidejte rozdrobenou kostičku droždí a míchejte, dokud se nerozpustí. Odstavte, přidejte špetku muškátového oříšku a vejce. Zahustěte strouhankou. Vytvořte knedlíčky, obalte je ve strouhance a vhoďte do vroucího vývaru. Počkejte, až vyplavou.
3. Polévku naservírujte, ozdobte petrželkou a podávejte.