Velice oblíbený recept, nejen Jiřího Štěpničky, jsou čínské smažené nudle, které můžeme připravit snad na tisíc způsobů, ale ty s kuřecím masem se v českých domácnostech připravují nejčastěji.
Ingredience:
400 g kuřecích prsou, 1 mrkev, ¼ zelí, ½ pórku, ½ cibule, 1 hrst bambusových a sójových výhonků, 2 stroužky česneku, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička kari koření, 1,5 lžíce sójové omáčky, 1 až 2 lžíce ústřicové omáčky, podle chuti, sůl dle chuti, 4 porce čínských nudlí
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme ho do grilovacího koření, trošky kari a sójové omáčky.Na oleji lehce osmahneme nadrobno cibulku, na plátky nakrájený česnek, přidáme kuřecí maso a zprudka ho osmažíme. Uvařené a scezené nudle přidáme k hotové masové směsi, zalijeme ji lehce sójovou a ústřicovou omáčkou, promícháme a smažíme ještě asi tak 3 minuty a jsme připraveni k servírování.