Pokrm, který není příliš náročný a pro milovníky jater je přímo lahůdkou. Tak to přesně platí o játrových nudličkách inspirovaných receptem Jiřího Štěpničky.
Ingredience: 500 g jater, 4 lžíce sádla, 3 dl žlutého vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 naběračka silného masového vývaru, 1 lžička cukru, 1 lžička škrobu, 2 stroužky česneku, několik kapek octa
Postup: Omytá játra osušíme, nakrájíme na menší kusy, dáme je do misky, zalijeme je žlutým vínem a necháme je 30 minut marinovat. Játra osušíme a orestujeme je v rozpáleném sádle. Přidáme sójovou omáčku, vývar, promícháme.
Na závěr zahustíme škrobem, který předem namočíme do trochy vody, a dobře promícháme. Dochutíme cukrem, octem, prolisovaným česnekem, ještě necháme mírně uležet a máme hotovo.