Asijský puding se připravuje z manioku, přesněji z perel z manioku, který je dnes běžně dostupný. Je nejen chutný, ale hlavně je dávným zdrojem energie.
Ingredience: 100 g tapiokových perel, 250 ml vody, 300 ml kokosového mléka, sirup na oslazení, čerstvé ovoce nebo zavařenina na ozdobu
Postup: Tapiokové perličky dobře propláchneme, namočíme do vody a necháme je nasát vodou, nejlépe přes noc.Přebytečnou vodu slijeme. Přidáme kokosové mléko. Můžeme přidat třeba i mandlové, sójové. Povaříme na mírném ohni do zhoustnutí jako klasický pudink.
Trvá to asi 5 až 10 minut, než perličky „zgelovatí“. Podle chuti během varu můžeme dosladit sirupem, medem nebo cukrem. Ještě horký rozdělíme do nádobek a ozdobíme ovocem.