Tradiční řecké koblížky se podávají polité sirupem nebo se v něm namáčejí.
Suroviny na 12 kusů
Na těsto – 250 g hladké mouky – 2 lžíce sušeného droždí – špetka soli – 250 ml teplé vody – 1 lžíce medu – olej na smažení
Na sirup – 100 g medu – 1 lžíce třtinového cukru – 2 lžíce citronové šťávy – 1 lžíce strouhané citronové kůry – 1 lžíce másla – 1 lžíce vody – skořice na posypání
Postup
1. Všechny suroviny na těsto pečlivě promíchejte. Těsto nechte 40 minut kynout.
2. Z těsta vytvarujte menší koblížky a smažte je v pánvi na oleji dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do papírových ubrousků.
3. Suroviny na sirup zahřejte v kastrůlku.
4. Koblížky polijte sirupem, posypte skořicí a podávejte.