Suroviny: 1 kg kuřecích prsíček hrubá mouka na obalení 2 velká vejce 2 lžíce kokosového mléka (nemusí být) 2 hrsti strouhanky 2 hrsti strouhaného kokosu špetka soli olej na smažení
Postup: Prsíčka rozkrájíme napříč, každé přibližně na 6 proužků.
Připravíme si 3 talíře. Na první vysypeme mouku, v druhém rozšleháme vejce se špetkou soli a případně kokosovým mlékem a do třetího vysypeme strouhanku a strouhaný kokos a promícháme je. V hlubší pánvi nebo v kastrůlku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje.
Proužky obalujeme obvyklým způsobem napřed v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance s kokosem, přebytek oklepeme. Proužky vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme je na středním plamenu ze všech stran dozlatova.
Přebytečný tuk z proužků necháme okapat na vrstvě papírových utěrek a co nejdříve je podáváme. Jsou velmi dobré s pikantním dipem k namáčení.